Aikido Junior Summer Camp 2017 – Parcul Naţional Bucegi

La finalul lunii iunie, Sensei Florin TrişcăNobori Dojo Bucureşti – a organizat Aikido Junior Summer Camp 2017 – o tabără extraordinară la care am avut ocazia să particip împreună cu fratele meu Alex şi colegii de la Aikido. Pentru mine, locaţia a fost de vis, în mijlocul naturii, în inima munţilor, unde nu eram decât noi, echipa de Aikido a lui Sensei Florin înconjuraţi de brazi şi munţi, în Parcul Natural Bucegi lângă Telecabina Peştera şi Pârâul Cocora, locaţie la peste 1000 m altitudine. Cazarea am avut-o la Pensiunea Valea Cocorei, o pensiune super O.K.

A fost prima dată când am făcut antrenamente în mijlocul naturii, în aer liber, unde liniştea, aerul curat şi albastrul cerului te fac să te simţi ca într-o lume de basm în care iţi doreşti ca timpul să stea în loc. Pot spune că au fost primele antrenamente la care nu m-am simţit deloc obosit, natura fiind ca un enegizant pentru  mine.

Am făcut şi diverse drumeţii, la Babele şi la Sfinx, cel despre care se spun tot felul de legende, am mers până aproape de Crucea de pe Caraiman (monument ce a fost desemnat de către Guinness World Records ca fiind cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan), am fost la Peştera Ialomiţei ce deţine cea mai veche Biserică în stâncă, un schit de călugari, atestată istoric în sec XIV, fiind ctitorită de Mihnea Vodă Cel Rău, am fost la Cascada Urlătoare, una dintre cele mai spectaculoase cascade din România, precum şi în alte locaţii fiind însoţiţi în permanenţă şi de doi salvamonţi profesionişti ce ne-au învăţat tehnici de orientare, tehnici de supravieţuire, etc.

Pe lângă toate astea, am participat şi la alte activităţi super precum ateliere de gătit sushi, tir cu arcul, tiroliană, călărie şi multe altele. Desigur, nu a lipsit superbul foc de tabară care mi-aş fi dorit să fie mai mare şi să ţină până dimineaţă.

Zilele au trecut în viteză iar tabăra a fost prea scurtă. Dacă înainte de a pleca în tabără am fost puţin nemulţumit de faptul că Sensei Florin a insistat să nu venim cu telefoane, tablete, sau alte gadget-uri, acum, la final îi mulţumesc lui Sensei Florin pentru această iniţiativă, pentru că ne-a învăţat să redescoperim activitatea în aer liber, că putem socializa şi fără WhatsApp, Facebook, că putem să ne bucurăm şi de alte jocuri decât cele de pe telefon sau tabletă.

Acum număr lunile până la tabăra următoare.

A fost o tabără minunată… !!!

 

One Reply to “Aikido Junior Summer Camp 2017 – Parcul Naţional Bucegi”

Comments are closed.